De Coach

 Ilona Borst als Integrale Coach bij emontionele problemen als sociale angst adhd pdd-nos hooggevoeligheid als gevolg van overprikkeling

NLP-trainer en geschoold als professioneel begeleider

Mijn naam is Ilona Borst en ik ben geboren in 1966. Na de HEAO, richting communicatie, heb ik mij verder geschoold in NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Na een drietal opleidingen werd ik gecertificeerd NLP-trainer. Een positief aspect uit de NLP vind ik dat de nadruk wordt gelegd op het aanspreken van je eigen kracht en potentie als mens. Vanwege mijn behoefte een stapje ‘dieper’ te gaan, ben ik vervolgens de opleiding tot ‘professioneel begeleider’ gaan doen, bij Phoenix te Utrecht. Daarna heb ik nog diverse cursussen en opleidingen mogen volgen (zie onderaan deze pagina) die steeds antwoord gaven op de vele vragen die ik destijds had. Mijn kernvraag is altijd geweest: met welk doel zijn wij hier op aarde? En, hoe kunnen we ons bestaan hier zoveel mogelijk zingeven?

Gespecialiseerd in hoogsensitiviteit

Ruim 10 jaar werkte ik met veel plezier als allround coach en loopbaanbegeleider met volwassenen. In 2008 maakte ik de keuze mijn hart te volgen en me ook op kinderen ( kindercoaching ) en jongeren te richten. Hooggevoeligheid is mijn specialiteit geworden. Daar wist ik als ervaringsdeskundige al het een en ander over. Als kind had ik veel last van ‘overmatige prikkels’ welke zich bij mij vaak uitte in angst. Pas veel later in mijn leven heb ik ontdekt dat er manieren zijn om je te beschermen tegen deze prikkels. Zo zijn er nuttige oefeningen die snel werken om je te ‘wapenen’ zodat je in je kracht kunt blijven.

Intussen ben ik steeds verder gegroeid als mens en als hulpverlener en ben ik nu in staat om mensen op een diep niveau in contact te brengen met 'hun bron'. De plek diep in jezelf waar alles aanwezig is. Op deze plek in jezelf kun je ervaren wat het is om je vredig, stil en liefdevol te voelen. "Ik heb en ik ben alles wat ik verlang".

Mijn intuïtie helpt mij - als therapeut - om te voelen waar bij een kind of volwassene de ‘uitdagingen’ liggen en wat er gedaan mag worden om de betrokkene weer lekker in zijn vel te laten zitten. Soms dient er eerst aan de 'stressoren' gewerkt te worden. Bij de kindercoaching worden ouders of opvoeders uiteraard altijd betrokken in de begeleiding. Hiernaast begeleid ik ook koppels (relatiecoaching / relatietherapie). Ook coach ik hele gezinnen in het omgaan met hoogsensitiviteit binnen de familie (gezinstherapie)

Mijn aandachtsgebieden:

Andere cursussen en opleidingen die ik volgde

HBO Medische basiskennis, stresscounseling, psychosomatiek en ontspanning, hypnotherapie, natuurgeneeskunde, hartcoherentie, Rationeel-Emotieve Training (RET), Antroposofische Geneeskunde, Geneeskunde volgens Dr. Hamer, Transactionele analyse, systemisch werken, helder voelen en -waarnemen, angst reductietraining, ontspannen met de ademhaling, rebirthing, geweldloos communiceren, de helende reis voor begeleiders, werken met kleuren, ontspanningsmassage, yoga, meditatie, bloesemremedies, energie- en lichtwerk, training voeding en bewegen, werken met Engelen, EHBO.

Kijk ook eens op www.dehartcirkel.nl want ik organiseer ook maandelijks interessante lezingen en workshops in Bergen N.H..

 

Copyright � 2015. All Rights Reserved.